nazad

Stand-Up

15.06.2021

Da li Vam se ponekad čini da na poslu samo gasite požare?
Da li ponekad imate osjećaj da radite više od drugih, a da kolege nisu svjesni koliko ste angažirani?
Da li ponekad odradite posao, a nakon toga dobijete informaciju da to više nije prioritet (ili se odustalo od tog zadatka)?

Ako je odgovor na neko od gore navedenih pitanja DA, imamo rješenje za Vas.
BOOM tjedni sastanak Vam omogućava da se jednom tjednom svi zajedno prisjetite što ste sve dobro napravili i naučili, da strukturirano pratite razvoj poslovanja i da porazgovarate o poslovnim prilikama i eventualnim problemima.

Međutim, živimo u dinamičnim vremenima i svakodnevno se pojavljuju novi izazovi. Komunikacija jednom tjedno jednostavno nije dovoljna i opet se događa da se međusobno konzultirate svakih par sati i gubite fokus.

BOOM model u sebi sadrži i strukturiranu i kratku dnevnu komunikaciju, Stand-Up sastanke.

Dnevni Stand-Up je vremenski ograničeni sastanak (maksimalno trajanje 15 minuta) na kojem članovi tima međusobno dijele kako će im izgledati sljedećih 24 sata. Stand-Up sastanci potiču iz Agile metodologije, a zovu se Stand-Up jer je ideja da sudionici stoje za vrijeme sastanka.

Struktura Stand-Up sastanka:

1.Najvažnije od prethodnog dana (brojka/zadatak – jedna stvar)
2.Fokus za sljedeća 24h (jedna stvar)
3.Problemi i prilike

Bitno je da se informacije iznose točku po točku, tj. da prvo svatko kaže svoje za najvažnije od prethodnog dana, a nakon toga se kreće u drugi krug i tu svatko iznosi fokuse za sljedeća 24 sata.

Pod trećom točkom nije nužno da svatko svaki put ima nešto.

Najvažnije od prethodnog dana (brojka / zadatak – jedna stvar)

Svatko od sudionika sastanka sam bira brojku ili zadatak koji će komunicirati. Na prvom sastanku na kojem uvodi brojku koju će pratiti treba objasniti kolegama o čemu se radi. Na svim ostalim stand-up sastancima samo kaže brojku, bez dodatnih objašnjenja. Npr., ako osoba prati broj sastanaka s potencijalnim klijentima, sve što kaže je broj (koji može biti i 0). Ukoliko prati neki zadatak za koji treba određeno vrijeme, govori na kojem je postotku dovršenosti. Taj postotak je njegova interna procjena i nije ideja da itko ide kontrolirati da li je taj postotak dobro izračunat.

Fokus za sljedeća 24h (jedna stvar)

U ovom dijelu svatko od sudionika kaže glavni fokus za sljedeća 24 sata. To bi trebala biti jedna, najvažnija stvar za taj dan. To ne znači da neće raditi ništa drugo taj dan, to samo znači da je po njemu to najvažnije.

Problemi i prilike

Tu se iznose zadaci i u kojima smo zapeli i ne možemo dalje bez neke informacije ili pomoći kolega. Često se događa da je to kratka informacija koja je dovoljna za nastavak rada na zadatku, međutim ukoliko se radi o kompleksnijoj stvari, dogovara se naknadno poseban sastanak (poziv) između osoba koje su uključene u temu.

Trajanje dnevnog Stand-Up-a ne smije biti duže od 15 minuta. Ovisno o broju sudionika, poželjno je da trajanje bude i kraće.

Dnevni Stand-Up se održava svaki dan u isto vrijeme. Uobičajeno je da bude ujutro. Na dan kad se održava tjedni sastanak, nema dnevnog stand-upa. Ukoliko želite, možete izabrati još neki dan u kojem neće biti dnevnog stand-upa.

Dnevni Stand-Up moderira ista osoba kao i tjedni sastanak. Sudionici su također identični kao na tjednom sastanku.

Kod dnevnog Stand-Up-a je najvažnija disciplina i kontinuitet. Nema otkazivanja dnevnog Stand-Up-a. Ukoliko netko od članova tima ima neodgodive obaveze u to vrijeme, sastanak će se održati bez te osobe.

Kad sam sa Alanom počela razgovarati o suradnji, dao mi je da pročitam draft njegove knjige BOOM – Put do slobode svakog poduzetnika. Bila sam oduševljena konceptom predstavljenim u knjizi i totalno sam se vidjela u tome… I onda sam došla do djela gdje piše: „Svaki dan u 8.20 je jutarnji Stand-Up”. Totalno nisam jutarnji tip i prva pomisao mi je bila Neeee, kakva ironija sudbine, morat ću svako jutro juriti. Međutim, jutarnji Stand-Up je postao jedan od primjera moje transformacije – ne samo da mi nije problem, nego mi je veliki užitak započeti radni dan sa par brzopoteznih sa dragim ljudima. Uz taj emotivan moment, prednosti Stand-up-a su:

• Cijeli tim dobiva priliku pomoći jedni drugima, a to zbližava ljude
• Cijeli tim dobiva jasnu sliku o zadacima ostalih kolega
• Lakše je zamijetiti disfunkcije u organizaciji
• Vidljivo je ako neki projekti nisu jasno definirani ili su loše planirani
• Cijeli tim dobiva jasnu sliku kako kompanija stoji s ispunjavanjem ciljeva
• Ako treba mijenjati planove, to svi odmah saznamo

Predlažemo da probate…

Autorica: Ana Belamarić, LQ trener & BOOM expert